Rabobank: Accountant kan online kredietaanvraag namens klant indienen

Rabobank laat weten dat het online aanvragen van een financiering voor mkb-ondernemers eenvoudiger en gemakkelijker wordt gemaakt door Standard Business Reporting (SBR) te koppelen aan de online financieringsaanvraag. ‘Voor het aanleveren van de jaarcijfers of het aanvragen van een krediet doen veel mkb-ondernemers een beroep op hun accountant. Dankzij de koppeling met SBR kan de accountant de ondernemer hierin meer en beter ondersteunen’, aldus de bank.

Het combineren van de online kredietaanvraag met SBR zorgt er voor dat de bank de zakelijke klant binnen vijf werkdagen in een persoonlijk gesprek duidelijkheid kan geven over de financiering.

De zakelijke klant kan naar verwachting in juni bij een online kredietaanvraag zijn jaarcijfers met behulp van SBR zelfstandig of via zijn accountant aanleveren bij de Rabobank. Nu al kunnen klanten tijdens de online financieringsaanvraag online hulp inroepen van hun accountant. Straks kan de zakelijke klant, in combinatie met SBR, zelfs de volledige online financieringsaanvraag uitbesteden aan zijn accountant.
 
De ondernemer kan zelf zijn gegevens delen met de bank via SBR Direct. De accountant kan de ondernemer daarin ook ondersteunen door de SBR-aanlevering te verzorgen en een (samenstellings)verklaring toe te voegen. Nadat de aanvraag online is afgerond, gaat de bank binnen vijf werkdagen met de ondernemer om de tafel waarin hij zijn plan persoonlijk kan toelichten. Omdat alle gegevens al aanwezig zijn, kan de accountmanager in de meeste gevallen in datzelfde gesprek aangeven of de bank hem kan helpen. Ook voor het jaarlijkse aanleveren van de jaarcijfers kan de ondernemer bij de Rabobank gebruikmaken van SBR.

Gerelateerde artikelen