Qwintess wint duurzaamheidsprijs voor accountants

Dertien accountantskantoren werkten acht maanden aan hun duurzaamheid.

Het fiscaal en financieel advieskantoor Qwintess heeft de Koploperprijs gewonnen, de afsluiter van een acht maanden durend Koploperproject van accountantsvereniging SRA. Dertien SRA-kantoren zijn in een acht maanden durend traject aan de slag gegaan met verduurzamen in brede zin. Daarnaast hebben zij nagedacht over en/of zijn ze begonnen met innovatieve dienstverlening naar klanten.  

Tijdens het Koploperproject is in kaart gebracht wat de SRA-kantoren doen op het gebied van duurzaamheid, wat beter kan en waar de kansen zitten. De deelnemende kantoren hebben hun ambities bepaald en doelen gesteld en daarvan een praktisch actieplan gemaakt. In een laatste stap hebben de kantoren al hun stappen vertaald in een mvo-boodschap voor hun stakeholders.

SRA is het Koploperproject – onder begeleiding van Jaap de Vries van DZyzzion – begonnen, omdat duurzaamheid een van de speerpunten van het beleid van de vereniging is. SRA wil de aangesloten kantoren ondersteunen om hun klanten te helpen met de energietransitie, meldt de organisatie. 

“De accountant heeft een duidelijke rol als het gaat om duurzaam ondernemen”, aldus SRA-bestuurslid Harry Marissen. “Belangrijk is dat hij met de klant bespreekt wat de risico’s en kansen zijn van de energietransitie. De accountant kan helpen met subsidies en het inrichten van de administratieve organisatie om informatie over duurzaamheid in kaart te brengen.”  

Tijdens het Koploperproject is in kaart gebracht wat de SRA-kantoren al doen op het gebied van duurzaamheid, wat beter kan en waar de kansen zitten. Vervolgens hebben de kantoren hun ambities bepaald en doelen gesteld en daarvan een praktisch actieplan gemaakt. In een laatste stap hebben de kantoren al hun stappen vertaald in een mvo-boodschap voor hun stakeholders.

De volgende kantoren deden mee aan het Koppelproject: Eshuis Accountants en Belastingadviseurs, Van Oers accountancy en advies, JAN© Accountants en Adviseurs, Van der Lans & Van der Leek Accountants en Adviseurs, Qwintess, Lansigt accountants en belastingadviseurs, ESJ Financial Engineering, Verstegen Accountants en Belastingadviseurs, HLB Blömer accountants en adviseurs, HLB Witlox Van den Boomen en Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs, Bentacera en CROP.

 

Gerelateerde artikelen