PwC UK gaat aparte afdeling voor AI opzetten

Een tiende van het personeel gaat vechten om de beste baantjes na de reorganisatie.

De Britse tak van PwC krijgt een aparte unit voor technoligie en AI. Deze organisatorische aanpassing kan gevolgen krijgen voor 2700 medewerkers, zo heeft de leiding van het bedrijf laten weten aan het personeel. Ontslagen zullen er niet vallen, maar ongeveer een tiende van het personeel moet wel van plek wisselen. De Financial Times schrijft hierover, na inzage in plannen die PwC hierover heeft opgezet.

  • PwC heeft het personeel verteld dat er een aparte afdeling komt voor innovatie, technologie en AI
  • De interne reorganisatie waarmee dat gemoeid gaat raakt een tiende van de organisatie
  • Er wordt gevreesd dat er gevochten gaat worden om de beste nieuwe baantjes
  • Geruchten over een verkoop van de strategiepoot heeft PwC de kop ingedrukt

Daarin staat dat PwC een speciale “digital delivery unit” krijgt, die zich richt op technologische innovatie, AI-engineering, cloud en data. De aanpassingen gaan gepaard met een reorganisatie, waarbij delen van de consultancy, overname-advies en belastingpraktijk tegen het licht worden gehouden. Delen daarvan worden samengevoegd, waardoor zes nieuwe teams worden gecreëerd. Op deze manier moet het bedrijf vereenvoudigd worden en doublures in dienstverlening beperken.

(tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Het is de grootste reorganisatie van de Britse activiteiten van PwC in jaren. Het bedrijf worstelt met veranderende vragen van klanten. Daarnaast zien partners advies met behulp van AI als als een lucratief groeigebied. Voor ongeveer een tiende van de werknemers krijgt deze aanpassing gevolgen. Diverse medewerkers zullen worden overgeplaatst naar nieuwe teams en servicelijnen. Volgens de Financial Times gaat dit soort reorganisaties met interne gevechten om de beste ​​positie binnen het bedrijf.

Het is al langere tijd onrustig bij PwC UK. De partneruitkeringen zijn gedaald, de adviesdiensten lijden onder tegenvallende vraag en er volgens roddels zou de organisatie de strategie-tak willen verkopen aan Bain & Co. PwC heeft deze geruchten de kop ingedrukt.

In het VK bloeden de adviestakken van de Big Four leeg

Gerelateerde artikelen