PwC snoept personeel af van onrustig EY

De concurrentie hoopt zelfs partners weg te lokken door de splitsing.

PwC probeert wereldwijd garen te spinnen van de onrust die bij EY is ontstaan door het splitsen van accountancy en advies. Bob Moritz, de voorzitter van PwC wereldwijd, vertelde de Financial Times dat hij verwachtte senior managers en zelfs enkele partners te lokken. Bij vrijwel alle kantoren is de concurrentieslag om personeel hevig. Moritz denkt dat PwC nu een streepje voor heeft op de arbeidsmarkt ten opzichte van EY. “Mensen vragen zich af of dit de organisatie is waar ik bij wil horen, is dat de cultuur waar ik deel van wil uitmaken?”

Moritz herhaalde nog maar eens dat PwC de accountants- en de adviestak bijeen houdt. Hij heeft goed gekeken naar wat er bij EY gebeurt, maar is nog eens extra tot de conclusie gekomen dat een model van "multi-competentie"- de twee kanten van het bedrijf versterkt.

“We willen onze mensen zekerheid geven, dat er een duurzame toekomst voor hen is op lange termijn, en dat ons bedrijf vol met carrièremogelijkheden zit”, aldus Moritz. 

PwC is ongeveer een jaar bezig met een vijfjarenplan om 100.000 extra medewerers aan te trekken. Er waren eind juni wereldwijd 328.000 mensen in dienst, 32.000 meer dan het jaar ervoor.

 

Gerelateerde artikelen