PwC publiceert ‘2017 State of the Internal Audit Profession’

Jaarlijks voert PwC wereldwijd een onderzoek uit naar de zogenaamde "state of the internal audit profession". De resultaten van dit jaar laten zien dat internal audit functies terrein verliezen in hun pogingen gelijke tred te houden met de verwachtingen van stakeholders.

Uit het recente onderzoek blijkt dat het aantal stakeholders dat Internal Audit ziet als een functie die significante waarde toevoegt, is teruggelopen van 54% in 2016 naar 44% in 2017, de laagste stand sinds vijf jaar. Het goede nieuws is echter dat bijna de helft van alle stakeholders graag wil dat de interne audit functie een meer integrale rol gaat vervullen. En Internal Audit kan dit bereiken door de stakeholders nog beter te ondersteunen onvoorziene en onverwachte risico's beter te managen. 

In een wereld met constante disrupties, moeten internal auditors anders gaan denken bij het evalueren van risico's en beheersmaatregelen. "Agile internal audit functies" zijn in staat het management te ondersteunen bij het anticiperen op en managen van risico's. Twee eigenschappen zijn daarbij doorslaggevend: voorbereid zijn (preparedness) en aanpasbaarheid (adaptiveness).

Gerelateerde artikelen