PwC lanceert global dronecentrum

PwC heeft in Polen een ‘global centre of excellence’ opgericht dat drones en data-analytics inzet om klanten te helpen bij hun bedrijfsvoering. Uit onderzoek van PwC blijkt dat de commerciële toepassingen van de dronetechnologie wereldwijd een waarde van meer dan $127 miljard bedraagt.

Volgens PwC heeft de dronerevolutie een ingrijpende impact op veel branches, van de landbouw tot de filmindustrie. Het nieuwe PwC-centrum Drone Powered Solutions wordt geleid door partner Michal Mazur. Hij zegt: “Wij zijn momenteel met meerdere grote ondernemingen in gesprek hoe ze door het gebruik van drones hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. Hierdoor vroegen we ons af wat de potentiële waarde van de wereldwijde dronemarkt is. Met een geschatte marktwaarde van $127 miljard aan commerciële toepassingen, maken drones een transitie van een nieuwe speeltje naar een onmisbare tool voor bedrijven.’

Uit het PwC-rapport ‘Clarity from above’ blijkt dat dronestechnolgie vooral veel waarde heeft voor de sectoren infrastructuur ($45,2 miljard)  en landbouw (32,4 miljard). Voorspelde waarde van drone powered solutions in belangrijke bedrijfstakken (in US dollars):

Infrastructure 45.2
Agriculture 32.4
Transport 13
Security 10
Media & Entertainment 8.8
Insurance 6.8
Telecommunication 6.3
Mining 4.4
Total 127.3

 

Gerelateerde artikelen