PwC gebruikt Microsoft Copilot als AI-assistent

Het Big Four-kantoor spreekt van ontzettend positieve reacties.

Medewerkers van PwC Nederland maken nu gebruik van Microsoft Copilot bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. De geavanceerde AI-assistent helpt bij administratieve taken, zoals informatie zoeken in e-mails en documenten, data analyseren en samenvatten en notulen maken tijdens Teams-vergaderingen. 

Dit meldt het IT-platform Duthc IT Channel. “De reacties over de testfase zijn ontzettend positief en de resultaten laten zien dat Copilot de individuele productiviteit versterkt”, zo citeert het platform Marcel Jakobsen, Chief Digital Officer bij PwC Nederland.

De laatste tijd rukt AI snel op in de accountancy. Deloitte maakt al gebruik van AI bij controlwerk. Microsoft Copilot is niet de eerste AI-tool die PwC Nederland beschikbaar stelt aan alle medewerkers. Eerder werd een wereldwijde samenwerking gesloten met Harvey, die de juridische adviestak van PwC helpt bij het automatiseren van werkzaamheden. Sinds begin 2023 is ChatPwC beschikbaar, generatieve AI-tool voor chatten, teksten vertalen, herschrijven en samenvatten. 

“AI helpt ons om fundamenteel anders naar onze werkzaamheden te kijken”, zo vervolgt Jakobsen op Dutch IT Channel. “Die helpt ons werk makkelijker te maken en repetitieve en administratieve taken te verlichten. Hiermee komt er tijd vrij om met die inzichten aan de slag te gaan, voor zelfontwikkeling, creativiteit en daar ligt de aantrekkingskracht van AI.”

Lees ook: AI is opkomend risico voor auditors

 

 

Gerelateerde artikelen