PwC: Fiscale investeringsfaciliteiten en subsidies in 2017

PwC brengt in de publicatie ‘Innovatief en duurzaam ondernemen – Fiscale investeringsfaciliteiten en subsidies in 2017’ de fiscale faciliteiten en subsidieregelingen in kaart die de Nederlandse overheid in 2017 aan het bedrijfsleven biedt.

Het pakket fiscale investeringsfaciliteiten beslaat een breed scala aan regelingen. Een ondernemer die investeert in een bedrijfsmiddel bijvoorbeeld, heeft onder voorwaarden recht op een extra fiscale aftrekpost. Dit verlaagt de fiscale winst en daarmee de verschuldigde belasting.

Voor de kosten van speur- en ontwikkelingswerk bestaan diverse tegemoetkomingen. Werkgevers kunnen in bepaalde gevallen hun loonkosten verlagen door gebruik te maken van een afdrachtvermindering in de loonheffing. Voordelen uit innovatie kunnen worden belast tegen een zeer laag effectief tarief. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van een subsidie.

PwC: “De faciliteiten zijn op hoofdlijnen beschreven waardoor u snel een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden en belangrijke aandachtspunten. De regelingen wijzigen veelal per jaar. Om een vollediger beeld te schetsen, hebben wij bij bepaalde faciliteiten ook de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van vorig jaar weergegeven.”

Gerelateerde artikelen