PwC en Oracle helpen financiële instellingen met naleving IFRS 9

Oracle Financial Services Analytical Applications en PwC kondigden vandaag een wereldwijde samenwerking aan voor het aanbieden van technologische en implementatie- en consultingsoplossingen, om financiële instellingen te helpen met naleving van de nieuwe IFRS 9 en de door de FASB voorgestelde CECL-rapportagenormen van de International Accounting Standards Board (IASB).

Deze samenwerking zorgt ervoor dat software en analytische oplossingen van Oracle, met vooraf opgestelde regels, methoden en rapportage, worden gekoppeld aan PwC's expertise op het gebied van consulting en implementatie van naleving. Samen zullen de twee bedrijven cliënten in de financiële dienstverlening voorzien van een volledig overzicht van alle vereisten die gepaard gaan met de nieuwe accountingstandaard IFRS 9 waaraan banken vanaf 2018 moeten voldoen.

Oracle zal zorgen voor analytische toepassingen met vooraf opgestelde modellen en regels die geconfigureerd kunnen worden, tijdens de implementatie, aan de hand van specifieke vereisten van de klant. PwC zal consultingadvies geven over IFRS 9-methodologieën en de implementatie van de analytische toepassingen van Oracle, om klanten te helpen IFRS 9-oplossingen te implementeren.

"Implementatie van IFRS 9 vormt een significante uitdaging voor financiële instellingen en wanneer dit niet goed uitgevoerd wordt, kan dit een materiële invloed op de winstgevendheid hebben", aldus Sonny Singh, senior vice-president en general manager Financial Services Global Business Unit van Oracle. "Door samen te werken met PwC kunnen wij onze klanten een volledige technologische oplossing bieden, samen met diepgaande strategische inzichten."

"Financiële instellingen vertrouwen al sterk op PwC en Oracle om naleving van IFRS 9 te kunnen begrijpen", zegt Colin Brereton, senior partner en internationale leidinggevende op het gebied van IFRS 9 bij PwC. "Nu wordt ons branchespecifieke zakelijke procesinzicht gekoppeld aan de technologie van Oracle om zo te zorgen voor een best-in-class oplossing voor IFRS 9. Samen brengen wij de juiste mix van ervaring en inzicht om tegemoet te komen aan de unieke nalevingseisen van financiële instellingen."

Gerelateerde artikelen