PwC Duitsland beperkt aantal vestigingen, maar personeel wil niet verhuizen

Het halve Legal-team in Karlsruhe loopt over naar klein kantoor Ebner Stolz
PwC had in oktober jl. aangekondigd, dat het zeven van de 30 vestigingen ging opheffen. Het doel: een besparing van € 25 miljoen. In die zeven kantoren werkten 800 mensen. Er zouden geen gedwongen ontslagen vallen, iedereen kon bij een van de overblijvende vestigingen blijven werken. De medewerkers van het kantoor in Karlsruhe bijvoorbeeld moesten naar Stuttgart verhuizen.
 
Naar nu blijkt, hebben veel PwC’ers helemaal geen zin om te verkassen. Zo besloot het hoofd van het Legal Team in Karlsruhe, Andreas Rupp, Duitslands grootste accountant gedag te zeggen, in plaats van in Stuttgart te gaan werken.
Hij richtte in Karlsruhe een nieuwe vestiging van het kleine kantoor Ebner Stolz op en nam een groot deel van zijn klanten mee. Rupp werkte al 16 jaar voor PwC, en neemt een deel van zijn team specialisten (Gesellschaftsrecht, Restrukturierungen, Nachfolgeplanungen & M&A-Transaktionen) mee. Anderen verhuizen naar Deloitte en Bartsch & Partner. Bij de secties Tax en Assurance in Karslruhe zijn dezelfde bewegingen te zien. 
 
Voor PwC Duitsland moet dit een bittere pil zijn: de concurrentie met de drie andere Big 4 kantoren in Duitsland is heftig, en PwC kan zich niet veroorloven veel ervaren talenten (en hun cliënten!) te verliezen.
 
Gerelateerde artikelen