Professor Leung: ‘Accounting nodig voor transitie’

Edith Leung per 1 oktober hoogleraar Accounting in Tilburg.

Accountingregels spelen een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame wereld. Externe verslaglegging is daarvoor een interessant onderwerp van onderzoek. Dat zegt professor Edith Leung, die per 1 oktober 2024 is benoemd tot hoogleraar Accounting aan Tilburg University.

  • Professor Edith Leung wordt per 1 oktober 2024 benoemd tot hoogleraar Accounting aan Tilburg University
  • Zij gaat onderzoek doen naar de rol van verslagleggingsregels in de transitie naar duurzaamheid.
  • Ze komt van de Erasmus School of Economics (ESE) in Rotterdam,  een haar promotie in Tilburg.

“Onderzoek binnen ons vakgebied laat zien dat deze transparantie kan bijdragen aan veranderingen in hoe bedrijven opereren,” zegt Leung. Als hoogleraar Accounting aan de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) zal ze verder onderzoeken hoe regels rond verslaglegging kunnen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. [Artikel gaat verder na de volgende advertentie]

Goed adviseren betekent uw cliënten informeren over relevante informatie en evenementen. Attendeer de CFO’s uit uw netwerk daarom op Leadership in Finance Summit 2024. Op 7 november gaan 300 CFO’s, financieel directeuren en corporate controllers met experts in gesprek over hoe AI de rol van finance leaders herdefinieert.

Jaarverslag

Bedrijven moeten in toenemende mate openheid van zaken geven over de manier waarop ze met grote maatschappelijke thema’s omgaan. Van CO2-uitstoot tot de arbeidsomstandigheden van personeel in andere landen, in het jaarverslag is steeds meer belangrijke informatie te vinden.

Duurzaam ondernemingsgedrag

“Met de komst van EU-wetgeving zoals de Corporate Sustainability Due Diligence Directive is dit een nog actueler thema geworden. Ik hoop dat mijn onderzoek zal bijdragen aan inzichten rondom de effecten van transparantie over de activiteiten in een waardeketen op duurzaam ondernemingsgedrag.”

Gerelateerde artikelen