Prioriteiten op de agenda van de FASB

De FASB maakte eergisteren de 6 onderwerpen bekend, die het komend jaar de agenda van de standaardzetter bepalen. .
Vier van die issues worden toegevoegd aan de research-planning en zullen besproken worden in een discussiestuk dat in het komend halfjaar zal verschijnen:
  • Financial performance reporting.
  • Pensioen en post-retirement employee benefit plans.
  • Immateriële activa
  • Het onderscheid tussen liabilities en equity.
De Board wil daarnaast twee andere onderwerpen onderzoeken, consolidations en inventory and cost of sales. Daarmee is besloten om dit jaar niet dieper in te gaan op ‘asset retirement obligations’, afschrijving op grond van de geschatte economische levensduur, zoals eerder overwogen.
 
In een mededeling op de site van FASB legt de voorzitter van de Board, Russell Golden, uit dat uit een rondvraag onder de leden van diverse adviesorganen gebleken is dat opstellers van jaarverslagen zowel als de ‘gebruikers’ daarvan mét de beroepsgroep van mening waren dat financial performance reporting, pensioenen en andere verplichtingen voor gepensioneerden topprioriteiten zouden moeten zijn. Passiva met kenmerken van eigen vermogen werden vooral genoemd door CFO’s en accountants, de consumenten van dergelijke data wezen op het belang van nadere definiëring van het begrip immateriële activa.
 
Het bovengenoemde discussiestuk zal de belangrijkste issues uitgebreid beschrijven, inclusief voorstellen voor een passende oplossing van problemen en beantwoording van de belangrijkste vragen. T.z.t.  zal eenieder daarop feedback kunnen geven.
 
Gerelateerde artikelen