Portfolio Managers kijken verlekkerd naar European Corporate Credit

Institutionele beleggers zien betere kansen in Europa, terwijl de vooruitzichten voor de VS verslechteren.
Het blijkt dat het Europese bedrijfsleven werkelijk baat heeft bij het ‘quantitative easing’ programma van de ECB, zeker als het gaat om het krijgen van financiering. 
 
Het is een dramatische ommekeer, maar ineens blijken internationale portfoliomanagers veel positiever te kijken naar de mogelijkheden om Europese bedrijven te financieren dan Amerikaanse. 
Aan het eind van Q1 ondervraagd blijken leden van International Association of Credit Portfolio Managers positief over de vooruitzichten van Europese bedrijven, en zien de risico’s van credit defaults afnemen.  Leden van de IACPM zijn credit managers, die de corporate securities portfolios  van meer dan 100 mondiaal actieve banken en verzekeraars  beheren, aangevuld met asset managers van andere institutionele beleggers. 
 
De  IACPM’s Credit Default Index voor Europese corporate securities voor de volgende 12 maanden verbeterde van -31.4 tot -10.0; de Credit Spread Outlook Index for European investment-grade debt over de volgende drie maanden verbeterde van -9.7 in December to 23.1 nu.
 
Deze resultaten zijn ook voor de IACPM zelf enigszins verrassend, gezien de problemen in Europa van bijvoorbeeld Griekenland. Maar de vooruitzichten voor de VS zijn nog veel slechter. 
De Credit Default Outlook Index for North American corporate debt verslechterde fors, van -24.4 in December tot -38.6 in maart. De bijbehorende Credit Spread Outlook Index voor de eerstvolgende drie maanden verslechterde van 2.5 in december 2014 tot -11.4.
 
Gerelateerde artikelen