Ordina: onderzoek beleid niet gerechtvaardigd

Ordina heeft een verweerschrift ingediend tegen het verzoek van grootaandeelhouder Mont Cervin om het beleid van de automatiseerder te onderzoeken. Dat meldt De Telegraaf.
Mont Cervin, het Luxemburgse investeringsvehikel van aandeelhouder Jan Niessen, wil dat de Ondernemingskamer het communicatiebeleid van Ordina rondom mogelijke onregelmatigheden onderzoekt. Dit naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waarin het bedrijf onder meer werd beticht van structurele fraude bij het binnenhalen van overheidsopdrachten in de periode 2005-2010. Niessen nam via zijn vehikel kort voor de affaire een belang van ruim 12 procent in het bedrijf, en verloor door de koersafstraffing miljoenen.
Ordina concludeert in het verweerschrift dat ‘een onderzoek naar het beleid of de gang van zaken bij de onderneming niet gerechtvaardigd is’ en dat de Ondernemingskamer het verzoek van Mont Cervin op 12 februari zal behandelen. 
Eind januari presenteert Ordina de uitkomst van een intern onderzoek en ook een overzicht presenteren van ‘relevante feiten die zich hebben voorgedaan binnen deze context’. 
Gerelateerde artikelen