Opnieuw betaalt Zwitserse bank een boete wegens hulp aan Amerikaanse belastingontduikers

De Zwitserse dochter van Schroders Plc betaalt $10,4 miljoen boete om vervolging in de VS te voorkomen.
London-based Schroders is de grootste beursgenoteerde asset manager van het VK qua market value, en beheert in totaal ca. 310 miljard pond sterling.  De Zwitserse Schroders bank maakt onderdeel uit van de sectie Wealth Management van de bank, met 32 miljard pond aan beheerd vermogen. In maart 2014 reserveerde de bank al 15 miljoen pond voor eventuele boetes, in de wetenschap dat ze de wet overtreden hadden. Peanuts voor deze bank, dus.
 
De boete die Schroder&Co betaalt is desalniettemin de op drie na hoogste van de boetes, overeengekomen met 33 banken die tot dusverre gekozen hebben voor een minnelijke schikking. In totaal hebben die banken nu $309 miljoen betaald om criminele vervolging af te kopen. 
 
Schroder &Co lijkt 243 Amerikaanse bankrekeninghouders bediend te hebben met een gezamenlijk tegoed van iets meer dan $500 miljoen. Tussen 2004 en 2008 zijn liefst vier employees van de bank naar de VS afgereisd om klanten aldaar in den vleze te adviseren – een service die vanaf 2009 niet meer geleverd wordt, aldus de bank. Men was ook graag bereid klanten cash of per cheque uit te betalen – in minstens 26 gevallen ( die ze hebben toegegeven) kregen dezen zonder problemen $100.000 of meer mee, in een koffertje of in hun binnenzak. 
Waar vind je nu nog klantgerichte bankiers?
 
Gerelateerde artikelen