‘Oplichters bellen namens fiscus en eisen spoedbetaling’

Momenteel zijn er oplichters actief die zich aan de telefoon voordoen als medewerker van de Belastingdienst. Ze zetten slachtoffers, waaronder ouderen, flink onder druk om snel grote bedragen te betalen.

Dit meldt de Fraudedesk. De organisatie zegt hierover enkele meldingen ontvangen te hebben en waarschuwt dat de kans groot is dat de oplichters meer slachtoffers proberen te maken.

Ten minste één melder is tot betaling overgegaan en heeft €8.000 verloren. Toen dat slachtoffer navraag deed bij de echte Belastingdienst bleek dat het geld op een rekening is gestort die niet echt van de fiscus is. Nog niet helemaal duidelijk is welke smoes de bellers gebruiken. Mogelijk beweren ze dat de gedupeerde nog erfenisbelasting verschuldigd is.

“Wordt u gebeld door iemand die zich medewerker van de Belastingdienst noemt? Laat u dan nooit onder druk zetten en verbreek de verbinding. Zoek vervolgens de contactgegevens van de Belastingdienst op via de officiële website van de dienst en neem zelf contact met ze op,” aldus de Fraudehelpdesk.

Gerelateerde artikelen