Oostenrijkse beroepsorganisatie van accountants treedt toe tot Common Content Project

De Oostenrijkse beroepsorganisaties van accountants (Kammer der Wirtschaftstreuhänder) en auditors (Institüt Österreichischer Wirtschaftsprüfer) treden toe tot het Common Content Project.

Beide Oostenrijkse instituten zijn voortaan geassocieerd lid. Het Common Content Project telt nu vijftien organisaties uit elf EU-lidstaten.

Het Common Content Project is een initiatief van een aantal Europese beroepsorganisaties uit de audit- en accountancysector om de onderwijssystemen binnen Europa beter op elkaar af te stemmen. De NBA participeert ook al een aantal jaren in dit project.

Het Common Content Project is opgestart door een aantal Europese accountancyinstituten met als insteek de onderwijssystemen binnen Europa zodanig op elkaar af te stemmen dat grotere mobiliteit van accountants mogelijk wordt.  Het project heeft op basis van de IFAC- en EU-eisen een curriculum ontwikkeld voor onderwijsinstellingen waarmee deze kunnen bepalen in hoeverre hun accountancy-opleiding ‘Common Content Proof’ is. Belangrijkste doel is dat accountants ‘over de grens kunnen werken’, zonder dat extra opleidingen moeten worden gevolgd.

Gerelateerde artikelen