Ook in Azië is internationale harmonisatie van gegevens over belastingheffing noodzakelijk

Dit weekend kwamen vertegenwoordigers van 13 Aziatische ministeries van Financiën bijeen in Seoul om de rapportage over belastingheffing en - inkomsten te harmoniseren.
Een van de ‘flagship’ publicaties van de OESO is Revenue Statistics – een jaarlijkse publicatie van internationaal vergelijkbare tax data in één gedeeld format, dat sinds 1965 verschijnt en steeds meer (nu al ruim 60) landen ‘meeneemt’.
In 2015 verscheen de tweede editie van Revenue Statistics in Asian countries, met daarin de data uit Indonesia, Japan, Korea, Maleisië, en de Philippijnen.
 
Om meer landen deel te laten nemen in de derde editie in 2016 organiseerde de OESO een seminar voor ambtenaren uit Cambodia, India, Indonesia, Kazakhstan, Lao PDR, Maleisië, Mongolia, Myanmar, de Philippijnen, China, Sri Lanka, Thailand en Vietnam, samen met de Asian Development Bank (ADB) en het OECD Korean Policy Centre (KTC). 
 
Het doel was en blijft het vaststellen van uniforme manieren om te rapporteren over de belastingheffing, zodat de gegevens onderling vergeleken kunnen worden en beter geschikt zijn om nieuw beleid op te baseren. Ook de dialoog over meer fiscale transparantie is alleen mogelijk, als alle deelnemers dezelfde begrippen en definities hanteren. Meer informatie over dit programma is op te vragen via OECD.RevenueStatistics@oecd.org.
 
Gerelateerde artikelen