Ook bij toekenning bonussen trekken vrouwen aan het kortste eind?!

In elk geval gaat de regering Cameron bedrijven verplichten om naar sekse te rapporteren over beleid ter zake en de feitelijk uitgekeerde bonussen. Weer een nieuwe compliance-eis!
Cameron maakt ernst met het afschaffen van eventuele ‘pay-gaps’ tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie. De betreffende wetgeving, die al verplicht om salarisverschillen openbaar te maken, wordt dus uitgebreid en behelst dan eveneens de openbaarmaking van bonussen, die aan goed presterende medewerkers worden uitgekeerd.
 
In juli van dit jaar beloofde Cameron persoonlijk dat hij ‘binnen één generatie’ een eind wil maken aan de bestaande salarisverschillen. In Groot Brittannië is dat verschil nog altijd 19,1% voor full en part-time werknemers – op 5 landen na de hoogste pay-gap van heel Europa, en hoger dan die in Italië of Polen. 
 
In ons land is het niet veel beter gesteld overigens. Volgens het CBS was het verschil hier in 2012 ook 18,6%. Natuurlijk "mogen we daar niet te snel conclusies uit trekken," vindt het CBS meteen. 
Gerelateerde artikelen