Ondernemersloket Belastingdienst sluit op 1 juli

Ondernemers moeten overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Op 1 juli 2024 sluit de Belastingdienst het oude portaal voor ondernemers definitief. Ook sluit op 1 juli 2024 de beveiligde plek op onze website waar ondernemers van buiten de Europese Unie (EU) btw-melding doen voor het EU-btw éénloketsysteem.

Alle ondernemers en fiscaal dienstverleners die het oude portaal nog gebruiken, moeten overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener, zo laat de fiscus weten.

Ondernemers die niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel konden eerder nog geen eHerkenning aanvragen en gebruikten daarom het oude portaal. Maar sinds 29 januari kunnen bijna alle bedrijven en organisaties zonder KVK-nummer ook eHerkenning aanvragen. 

Fiscale eenheden voor de omzetbelasting volgen begin maart. Alleen de fiscaal dienstverleners die geen KVK-nummer hebben, bijvoorbeeld buitenlandse intermediairs, kunnen nog geen eHerkenning aanvragen. De Belastingdienst zegt nog aan een oplossing te werken hiervoor.

Er is een nieuwe compensatieregeling in ontwikkeling voor de kosten van eHerkenning voor bedrijven en organisaties zonder KVK-nummer. Zodra het compensatiebedrag en de voorwaarden van deze regeling bekend zijn, leest u dat op onze website.

De btw-aangifte, suppletie en opgaaf ICP en de EU-btw-melding zijn al beschikbaar op Mijn Belastingdienst Zakelijk. De formulieren voor de teruggaaf dividendbelasting en de EU-btw- 

 

Gerelateerde artikelen