Omzet Deloitte UK in 10 jaar verdubbeld

Deloitte UK heeft in het afgelopen boekjaar een omzet geboekt van £2,7 miljard. Vooral de consultancypraktijk groeide hard met een omzetgroei van bijna 11%. Vergeleken met tien jaar geleden heeft het Big Four kantoor zijn omzet verdubbeld, zo blijkt uit een analyse van Consultancy.uk.

In 2005 boekte Deloitte, destijds nog opererend onder de naam Deloitte & Touche, een omzet van £1,4 miljard in het Verenigd Koninkrijk, waarvan ongeveer een derde afkomstig was uit audit. Tot het uitbreken van de financiële crisis wist Deloitte de omzet uit te breiden tot net iets meer dan £2 miljard.

Na twee magere jaren zag Deloitte de groei terugkeren in 2011, waardoor de omzet terugkwam op hetzelfde niveau als voor de crisis. Een jaar later groeide het inkomen van het Big Four kantoor met zo’n £230 miljoen, voornamelijk door de integratie van de financiële resultaten van Deloitte Zwitserland. In 2013 brak de omzet van het bureau voor het eerst door de grens van £2,5 miljard en gesterkt door een financiële groei van 6,4% boekte Deloitte UK in boekjaar 2015 (geëindigd op 31 mei) voor het eerst een omzet van meer dan £2,7 miljard.

Van de vier business units, heeft Audit een groei geboekt van 0,3% naar £708 miljoen, terwijl de adviesomzet met 10,5% is gegroeid naar £687 miljoen. Ook de omzetgroei van de praktijken Tax en Corporate Finance was hoger dan die van Audit, met 5% en 9% respectievelijk. De Zwitserse praktijk zag zijn inkomsten met 13% groeien naar een totaal van £267 miljoen.

• Deloitte UK verdubbelt in 10 jaar, Advisory groeit hardst

Gerelateerde artikelen