Omzet de Jong & Laan blijft in 2018 stijgen

De omzet van de Jong & Laan is in 2018 gestegen tot 64,7 miljoen euro. Deze omzet is autonoom gerealiseerd.

De stijging lijkt gering, met een groei van 200.000 euro ten opzichte van vorig jaar. Dit is goed te verklaren. Het komt met name door het beëindigen van de activiteiten van De Jong & Laan Recruitment B.V., waarvan de omzet in 2017 1,2 miljoen euro bedroeg. De dienstverlening paste niet meer goed in de strategische visie, waardoor de Jong & Laan besloot ermee te stoppen. De stijging van de omzet, gecorrigeerd voor de recruitmenttak, is 2,2 procent.

Technologische ontwikkeling
Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de Jong & Laan meer voor de klant kan betekenen. Kerntaken worden tegenwoordig geautomatiseerd, waardoor er ruimte is voor andere werkzaamheden, bijvoorbeeld om klanten te ondersteunen bij de digitale transformatie. Het resultaat van deze focus op technologie is niet direct terug te zien in de omzetcijfers. Het is een investering. Eén voor de lange termijn en gericht op de toekomst.

Medewerkerstevredenheid
De tevredenheid onder de medewerkers van de Jong & Laan is bijzonder goed. Uit een Medewerkerstevredenheidsonderzoek in 2018 bleek maar liefst 92 procent van de medewerkers tevreden tot zeer tevreden te zijn. De sfeer en cultuur wordt als positief ervaren en er is sprake van een goede balans tussen werk en privé. ‘Karakter telt’ is de slogan van de Jong & Laan en daar krijgen de medewerkers dan ook de ruimte voor. Ze wonnen er zelfs de Medewerkerbelevingaward 2018 van Integron in de categorie Professionele dienstverlening mee.

Kwaliteitsverslag
De Jong & Laan publiceert volgende week haar kwaliteitsverslag over 2018. In dit multimediale transparantieverslag wordt de gehele accountancypraktijk van de Jong & Laan belicht. De bezoeker van het verslag wordt onder andere meegenomen in de werkwijze en de technologische ontwikkelingen in de accountancypraktijk. Natuurlijk spelen de feiten en cijfers en de cultuur van de Jong & Laan in dit kwaliteitsverslag ook een belangrijke rol.

Gerelateerde artikelen