OM gaat Baker Tilly Berk vervolgen

Het Openbaar ministerie vervolgt accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly Berk vanwege het meewerken aan belastingontduiking. 

Dat meldt het FD

De belastingfraudezaak draait om een ontoelaatbare fiscale ontduikingsconstructie die belastingadviseurs twaalf jaar geleden hebben opgetuigd voor behanggroothandel Spits Wallcoverings. Via een trustmaatschappij op Cyprus kon de eigenaar van deze onderneming in Nederland belastbare winst afromen. De mkb'er raakte in moeilijkheden nadat de fiscus de belastingconstructie op het spoor kwam. Hij kreeg een boete en naheffing opgelegd. Het OM verdenkt hem van belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Wat de aanleiding is om de vennootschap Baker Tilly Berk te vervolgen, is onduidelijk. Het OM geeft geen commentaar. Wel laat het weten dat het belastingadvieskantoor verdacht wordt van valsheid in geschrifte, het opzettelijk doen van onjuiste aangiften vennootschaps- en inkomstenbelasting én het verstrekken van onjuiste informatie aan de Belastingdienst. Het kantoor heeft de aanklacht tegenover het FD bevestigd, maar wil inhoudelijk niet reageren. 

Gerelateerde artikelen