Offshoring financiële functies blijft groeien

Een fors deel van de door Robert Walters ondervraagde organisaties overweegt kerntaken van de finance-afdeling te outsourcen.
Dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid, aldus de Robert Walters Global Salary Survey 2016.  “Er is een duidelijke trend waarneembaar om de financieel-administratieve processen verder te stroomlijnen en om te bezuinigen op de vaste arbeidskosten.”
 
Wetswijzigingen op het gebied van uitzendkrachten en flexibel personeel zorgden  bovendien voor meer vraag naar zelfstandige interim-professionals en tijdelijke medewerkers. En dat is goed nieuws voor de aanbieders van tijdelijk inhuurbare professionals. 
 
De economische groei leidt tot meer werknemersvertrouwen en daardoor een stijgende arbeidsmobiliteit. In 2016 zullen drie specifieke trends doorzetten: een grotere vraag naar tijdelijke werknemers, stabiliteit op de markt voor interim professionals en een stijgend aantal vacatures voor vaste functies. Dat betekent dat accountantskantoren zuinig moeten zijn en blijven op hun talenten, die vast en zeker aanbiedingen van elders zullen krijgen. 

___________________________________________________________________________________________________
Tijd voor een nieuwe job in Finance? Vind honderden topvacatures op Finance.nl. Plaats eenvoudig uw CV en laat u vinden door interessante werkgevers. Versnel direct uw carrière via Finance.nl.
___________________________________________________________________________________________________
 
Gerelateerde artikelen