OESO-update over fiscale transparantie en uitwisseling van gegevens

Secretaris Generaal Angel Gurria van de OESO gaf de G20 een overzicht van de stand van zaken rond de zo gewenste uitwisseling van belastinggegevens.
Vorig weekend kwamen de ministers van financiën en hun Centrale Bankiers bijeen in Washington. Natuurlijk ging het daarbij ook over BEPS, meer in het bijzonder de de Panama Papers.
 
Voor dat onderdeel van de besprekingen had Secretaris Generaal Angel Gurria van de OESO een eigen update ingebracht over de stand van zaken rond de implementatie van BEPS bij de lidstaten en meer in het bijzonder de situatie rond de ‘automatische’ uitwisseling van fiscale data.
 
In dat rapport, een speciale annex over Panama, die wel heel relevant bleek gezien de stennis rond de gelekte of gehackte Mossack Fonseca documenten.  De OESO vertelt daar namelijk dat Panam juist nog (in februari van dit jaar) officieel aan de OESO had laten weten niet mee te willen doen aan de Automatic Exchange of Information. Twee andere landen die er tot dusverre voor bedankt hebben zijn Bahrein en Lebanon.
 
Gerelateerde artikelen