OESO: weer vijf landen die meedoen met automatisch uitwisselen CbC rapportages

Brazilië, Guernsey, Jersey, het Isle of Man, en Letland and Latvia ondertekenden de Multilateral Competent Authority Agreement (MCAA).

Daarmee, zegt de OESO tevreden, komt het aantal landen dat dit verdrag ondertekend heeft op 49 – weer een stap dichter bij de wereldwijde acceptatie van het base erosion and profit sharing (BEPS) project, dan wel internationale samenwerking in fiscale kwesties.

Door de MCAA te ratificeren beloven de landen de verrekenprijzenstandaards te implementeren, zoals die opgesteld zijn in het kader van Actiepunt 13 van het BEPS-project. De belastingautoriteiten van de aangesloten landen krijgen daardoor een beter overzicht van en inzicht in de manier, waarop multinationale ondernemingen (fiscaal en fysiek) hun activiteiten en vennootschappen structureren, door het met elkaar delen van de hen ter beschikking staande (versies van) lokale CbC-rapportages.  Daarin moeten die multinationals geaggregeerde informatie indienen, over hoeveel en waar zij belasting betalen en wat zij verdienen met welke activiteiten, aantallen medewerkers enz enz.

oecd.org

Gerelateerde artikelen