OESO verheldert country-by-country reporting

De OESO heeft een aantal praktische vragen, gerezen rond de implementatie van country-by-country reporting (CBCR) beantwoord in een nieuwe publicatie.
Het gaat vooral om verduidelijking en steun bij de invoering van maatregelen in het kader van Action 13 van BEPS, het Base Erosion and Profit Shifting initiatief.
Onder de nieuwe CBCR-regelgeving ( i.c. de lokale versies daarvan) zullen multinationals jaarlijks in elk land waar zij activiteiten ontplooien geaggregeerde informatie moeten verschaffen over inkomsten, winsten en de daar en daarover betaalde belastingen. 
 
De nieuwe handleiding van de OESO behandelt een viertal domeinen waarover nu al vragen van praktische aard gerezen zijn. Het gaat om ‘transitional filing options’, de opties voor bedrijven die nu al vrijwillig CBCR-info opnemen in de ‘filings’ van de moedermaatschappij (‘parent surrogate filing’);
De CBCR verplichtingen van investeringsfondsen, van en voor partnerships en hoe om te gaan met valutaschommelingen rond de drempelbepaling van  €750 miljoen.
 
De OECD Guidance on the implementation of CBCR BEPS action 13 vindt u hier.
Gerelateerde artikelen