OESO publiceert peer review twaalf landen

Het Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes van de OESO heeft weer een aantal zogenaamde 'Phase 1 reports' gepubliceerd.

het gaat nu om Albanië, Burkina Faso, Kameroen, de Dominicaanse Republiek, Lesotho, Pakistan en Uganda. Deze landen hebben inmiddels het wettelijk kader voor elkaar, waardoor zij naar de volgende fase in het review proces overgaan, waarin beoordeeld zal worden hoe de uitwisseling van gegevens in de praktijk verloopt.

Ook de Marshall Eilanden zijn naar fase 2 overgegaan, na aanvullend onderzoek en daarop aansluitende nieuwe wetgeving. Litauwen en Sint Maarten hebben die tweede fase achter de rug en beide zijn naar de mening van de OESO compliant  met onderdelen van de standaard: dat wil zeggen Litauwen is geheel en Sint Maarten "Partially Compliant."

Oostenrijk, in juli 2013 nog "Partially Compliant", heeft ook passende maatregelen genomen en is nu bevorderd tot "Largely Compliant." De Britse Maagdeneilanden tenslotte zijn in Phase 2 gepromoveerd van “non-Compliant" tot "Largely Compliant."
 
Tot nu toe zijn 11 landen de toegang tot Fase 2 ontzegd vanwege het ontbreken van adequate wetgeving en toezicht.
 
Meer details va  www.tax-news.com/news/
Gerelateerde artikelen