OESO en de Common Reporting Standard

De OESO publiceerde drie nieuwe officiële documenten, die betrokken landen en andere stakeholders moeten helpen bij de implementatie van de wereldwijde standaard voor de automatische uitwisseling van gegevens over houders van bankrekeningen.
De Common Reporting Standard vraagt van landen, dat zij informatie opvragen bij hun financiële instellingen, en deze informatie elk jaar  ‘automatisch’ uitwisselen met andere landen. Inmiddels hebben al meer dan negentig landen zich bereid verklaart de standaard te implementeren.
 
De volgende drie documenten zijn nu beschikbaar:
 
Deze eerste editie van dit handboek biedt richtlijnen en praktische tips aan ambtenaren en dienstverleners  die de standaard willen implementeren. Er wordt een stappenplan beschrevenen wijst op problemen als de alignment met FATCA, plus FAQ’s zoals die tot dusverre verzameld en beantwoord zijn. Het Handboek zal regelmatig een update krijgen.
Dit is al de tweede editie van dit document, dat ervaringen uit 47 landen verzamelt en bespreekt. Het bevat richtlijnen voor het opzetten en uitvoeren van voluntary disclosure programma’s, verbeterd naar aanleiding van eerdere feedback uit de praktijk.
 
Dit rapport levert de juridische basis voor landen die de reikwijdte van hun bestaande TIEA’s willen uitbreiden zodat ze ook automatische uitwisseling van informatie dekken.
 
Gerelateerde artikelen