Notitie beleid RvT als toetsersinstrument

Naar aanleiding van het ingediende amendement door Auxilium, Full Finance en Fiscount is een delegatie van bestuur en directie NBA en van de Raad voor Toezicht (RvT) in gesprek gegaan met deze organisaties. Daarbij kwam naar voren dat er onwetendheid bestaat over het beleid van de RvT inzake de ook in het amendement genoemde herstelmogelijkheden.

Op basis hiervan heeft de RvT besloten over dit onderwerp een notitie openbaar te maken. Deze notitie is van toepassing op het niet WTA domein. De publicatie van de RvT is bedoeld om toetsers en getoetsten in het toetsingsjaar 2016 houvast en duidelijkheid te bieden.

Voorts is afgesproken dat de RvT met onder andere de serviceorganisaties voor, gedurende en na het toetsingsjaar overleg heeft om met en naar elkaar onduidelijkheden tijdig te signaleren en de kwaliteit van het toetsingsproces verder te verbeteren.

‘De serviceorganisaties hebben tijdens het overleg hun ervaring onder de aandacht gebracht dat bij de mkb-kantoren, een periodieke toetsing door de RvT stress en onzekerheid veroorzaakt. De RvT wil er aan bijdragen dit zoveel als mogelijk tegen te gaan en vooral ook via de site alle transparantie inzake toetsingen bieden. Daartoe zal de Raad in ieder geval onderdelen van het toetsersprotocol en de werkprogramma’s 2016 publiceren zodra deze zijn vastgesteld en voorts al hetgeen dat bij kan dragen aan duidelijkheid voor de getoetsten. Via genoemd periodiek overleg met de serviceorganisaties zal daar verder concrete invulling aan worden gegeven,’ aldus de NBA.

Gerelateerde artikelen