Nieuw-Zeelandse accountant stal $ 80.000

Een Nieuw-Zeelandse accountant, die meer dan $ 80.000 van de lokale strandwacht, een basisschool en haar moeder heeft gestolen om een gokverslaving te bekostigen, heeft de rechtszaak verloren die zij had aangespannen om haar identiteit geheim te houden.

De rechtbank veroordeelde haar tot vier maanden huisarrest en 200 uur gemeenschapswerk. Robertson stal het geld tussen 2009 en 2011 om haar gokverslaving te financieren. In haar rol als penningmeester bij de lokale strandwacht stal zij bijna $ 25.000 en bij de basisschool iets minder dan $ 3.000. Ook toen bekleedde zij de functie van penningmeester. Daarnaast stal Robertson ruim $ 55.000 van haar bejaarde-moeder toen zij niet meer in staat was om haar eigen financiën te regelen.

Robertson wilde niet dat haar naam publiekelijk bekend zou worden. Zij was namelijk van mening dat dit haar leven, dat van haar familie en haar werkgever in gevaar zou brengen.  Rechter Raoul Neave verwierp het verzoek. De rechter vond het niet meer dan normaal dat mensen zouden weten wie Robertson zou zijn. Robertson heeft geprobeerd om haar naam veilig te stellen door een hoger beroep aan te tekenen, maar ook deze zaak heeft zij verloren.

Gerelateerde artikelen