Nieuwe trend: begin je eigen ‘universiteit’

Beste werkgevers steken veel energie in opleiding en training.

Uit de lijst Best Accounting Firms to Work For van dit jaar komt een duidelijke trend naar voren: de beste kantoren doen veel, heel veel aan opleiding en training. Ze richten zelfs hun eigen 'universiteiten' op. Dat wil zeggen, ze ontwikkelen al dan niet samen met een academische instelling uitgebreide eigen trainings- en opleidingsprogramma’s en -faciliteiten. De curricula lopen uiteen van kennismakingscolleges voor nieuwe personeelsleden en PE-programma's, tot uitgebreide curricula met cursussen over van alles en nog wat, van ict en accounting-specialismen tot soft skills en managementtechnieken.

Zo biedt het kantoor Allen Gibbs & Houlik in Kansas de AGHUniversity, waar accountants, ambtenaren en HR-professionals gratis PE-curussen kunnen volgen. In St. Louis is de Brown Smith Wallace University te vinden, met een opleidingsprogramma dat  “technical, professional and elective courses and personal career advisors/mentors to promote continuous reinforcement” te bieden heeft. Datzelfde kantoor kent ook “Power Groups” die elke maand bijeenkomen om de deelnemers netwerkvaardigheden en ondernemingszin bij te brengen.

Warady & Davis in Illinois kent een eigen W&D University,  die “een volledig op carrièreontwikkeling gericht curriculum” biedt, dat medewerkers in alle fasen, van stagiair tot partner, bijspijkert. Elke medewerker moet jaarlijks tenminste 40 uur bijscholing met succes doorlopen.

Barnes Saly & Co in Pennsylvania geeft de medewerkers de gelegenheid om in-huis gratis 80 PE-punten te behalen, en betaalt alle kosten voor nog eens 200 PE-punten die bij externe opleiders gevolgd moeten worden.

accountingtoday

 

 

Wij zijn: Alex van Groningen

Alex van Groningen biedt tientallen financiële cursussen, management trainingen & opleidingen Permanente Educatie (PE Punten / PE Uren) voor finance professionals en ambitieuze managers.

Lees hier meer over onze cursussen en trainingen.

 

 

Gerelateerde artikelen