Nieuwe titel voor toppers PwC UK die geen partner worden

Seniors die niet toegelaten worden heten straks ‘managing director’.

PwC in Groot-Brittannië heeft iets gevonden voor seniors die niet in aanmerking komen voor het partnerschap. Ze worden benoemd tot managing directors. Die pleister op de wonde moet verhinderen dat ze de organisatie verlaten. Dit meldt de Financial Times.

Het partnerschap is bij PwC UK fel begeerd, vanwege de hoge winstdelingen genieten. Dit jaar konden de partners rekenen op 862.000 pond per persoon. Maar lang niet elk talent kan worden toegelaten tot het partnerschap. PwC UK telt 1.036 partners. Dit tot teleurstelling van veel getalenteerde seniors die niet door de ballotage voor het partnerschap komen.

Volgens de Financial Times heeft PwC UK de nieuwe titel van managing director ingevoerd om hogere salarissen te kunnen bieden aan de subtop die geweerd wordt uit de top. Ook hoopt PwC UK hiermee toptalent te kunnen verleiden tot een overstap vanuit een andere organisatie.

Tegelijkertijd betekent de titel een doodlopende weg: wie aangesteld wordt als managing director weet dat het partnerschap voorgoed buiten bereik is bij PwC UK. De functie geeft geen doorgroeimogelijkheid naar het partnerschap.

PwC UK zet het mes opnieuw in de arbeidsvoorwaarden

Gerelateerde artikelen