Nieuwe release Bankentaxonomie voor micro-entiteiten

Vandaag brengt het Financiële Rapportages Coöperatief een nieuwe release uit van de bankentaxonomie voor micro-entiteiten; de BT2016.2.

Deze extra release van de bankentaxonomie volgt op de eerdere release BT2016.1, waarin de rapportages voor micro-entiteiten zijn opgenomen. De BT 2016.1 miste het veld vennootschapsbelasting (VpB), waardoor de rapporten niet geschikt waren voor BV’s. Nu kunnen ook kleine ondernemers die of een rechtspersoon zijn (micro-entiteit) of een natuurlijke persoon ook gebruik maken van de BT2016.2. Totdat de BT11 (die op 14 november in alfaversie zal verschijnen) in productie is genomen (eerste kwartaal 2017), wordt de BT2016.2 gebruikt.

De volgende twee wijzigingen ten opzichte van de BT2016.1 zijn van belang:

  • De bancaire rapportages voor micro-entiteiten zijn alleen van toepassing op organisaties welke geen natuurlijke personen zijn.
  • Natuurlijke personen dienen gebruik te maken van de rapportages van kleine natuurlijke rechtspersonen, zoals gepubliceerd in de BT2016.

De BT2016.2 voegt belastingen toe aan de winst- en verliesrekening. De kredietrapportages zijn in naamgeving niet aangepast. Meer informatie met betrekking tot de wijzigingen is te vinden in de release-informatie die samen met de BT2016.2 is gepubliceerd op sbrbanken.nl.

De gebruikershandleiding en de Bank-FRIS zijn eveneens aangepast. De BT2016.2 zal eind oktober op de BIV (de bancaire infrastructurele voorziening), ofwel de beveiligde digitale lijn naar de banken) worden geplaatst.

Gerelateerde artikelen