Nieuwe reeks SASB-standaarden gepubliceerd

Zeven nieuwe standaarden voor consumentengoederenindustrie.
Gisteren publiceerde de Sustainable Accounting Standards Board de concept-standaarden voor zeven nieuwe bedrijfstakken in de Consumption 1 sector: agrarische producten, vlees, gevogelte en melkproducten, niet-alcoholische dranken, alcoholische dranken, tabakindustrie, huishoudelijke en persoonlijke verzorging.
De SASB-standaarden worden ontwikkeld om behulpzaam te zijn bij de opgave van informatie rond duurzaamheid  op de normale SEC-formulieren, zoals Form 10-K en 20-F.
 
Toepassing van deze standaarden garandeert bedrijven dat zij compliant zijn met de huidige eisen van de Federale wetgeving van de U.S.(Regulation S-K) en in staat zijn om kansen en risico’s te monitoren en meten, die de waardeontwikkeling van de onderneming raken.  Diezelfde voordelen gelden mutatis mutandis ook voor accountants en compliance-juristen; en voor investeerders die weillen weten wat de duurzaamheidsprestatie van een onderneming zijn.
 
De SASB heeft besloten de sectie ‘consumentengoederen’op te splitsen in  Consumption I (industries focused on staples manufacturing) en Consumption II (consumer goods and retailing). De Consumption II standaards verschijnen in september 2015. 
 
De standaarden van de SASB blijven een jaar na publicatie geldig als ‘concept’. Om feedback te geven en de definitieve standaard mede vorm te geven bezoekt u de ‘public comment portal’ van de SASB. 
Gerelateerde artikelen