Nieuwe legal spin-out van Deloitte

AI-Platform Moonlit geeft inzicht in EU-rechtspraak en trends.

Moonlit.ai heeft de commerciële lancering van zijn juridische platform aangekondigd. Het platform is ontworpen om jurisprudentie en wetgeving van EU-lidstaten te centraliseren en analyseren. Met de steun van durfkapitaal heeft Moonlit als doel de toegang tot rechtspraak te verbeteren en duidelijkheid te scheppen in het versnipperde juridische landschap van Europa.

  • Moonlit.ai lanceert AI-gestuurd platform voor centraal juridisch onderzoek in EU.
  • Deloitte splitst Moonlit.ai af met steun van Curiosity VC voor groei.
  • Platform biedt meertalige vertalingen en inzichten voor grensoverschrijdend juridisch onderzoek.

Oorspronkelijk ontwikkeld als een intern hulpmiddel binnen accountants- en advieskantoor Deloitte, biedt Moonlit nu een uitgebreide AI-gestuurd juridisch onderzoeksplatform dat voortdurend juridische activiteiten in EU-lidstaten volgt.

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, stelt het platform gebruikers in staat om juridische zaken te onderzoeken in meerdere landen en talen. Elk opgehaald document wordt direct voorzien van vertalingen, samenvattingen en inzichten. Deloitte fungeert als lanceringspartner van het platform.

Afsplitsing logische stap

“De investering en afsplitsing van Deloitte zijn een logische volgende stap voor Moonlit”, aldus Roderick Lucas, medeoprichter en CEO van Moonlit. “We zijn dankbaar dat we kunnen voortbouwen op jarenlange investeringen van Deloitte en ons bereik als onafhankelijke entiteit kunnen uitbreiden. Onze technologie maakt grensoverschrijdend juridisch onderzoek efficiënter en deze afsplitsing maakt het toegankelijk voor alle juridische professionals in Europa.” [Artikel gaat verder na de volgende advertentie]

Goed adviseren betekent uw cliënten informeren over relevante informatie en evenementen. Attendeer de CFO’s uit uw netwerk daarom op Leadership in Finance Summit 2024. Op 7 november gaan 300 CFO’s, financieel directeuren en corporate controllers met experts in gesprek over hoe AI de rol van finance leaders herdefinieert.

“Ondanks dat bijna zeventig procent van de nationale wetten wordt beïnvloed door EU-regelgeving en -richtlijnen, richten de meeste Europese advocaten zich voornamelijk op nationale jurisprudentie”, legt Dirk-Jan van den Broek, medeoprichter en CFO van Moonlit, uit. “In een steeds meer onderling verbonden Europa, waar juridische precedenten uit het ene land de beslissingen in een ander land aanzienlijk kunnen beïnvloeden, is dit hulpmiddel onmisbaar.”

AI binnen legal

De afsplitsing wordt aangedreven door een investering van Curiosity VC, een in Amsterdam gevestigde investeerder in verantwoordelijke AI-softwarebedrijven. “We zijn verheugd om Moonlit te ondersteunen in hun missie om juridisch onderzoek te transformeren”, aldus Maurice Beckand Verwee, partner bij Curiosity VC. “Hun innovatieve benadering, die AI combineert met juridische expertise, zal een aanzienlijke impact hebben op hoe juridische professionals wereldwijd werken en de transparantie in het juridische systeem vergroten.”

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Gerelateerde artikelen