Nieuwe informatie opgedoken in zaak Easy Life

Advocaten hebben nieuwe informatie gevonden in de zaak tegen de hoofdverdachten van de fraude bij Easy Life. Het eindeloos voortdurende strafproces loopt hiermee opnieuw vertraging op.
Tijdens het hoger beroep in de zaak naar de fraude van  het beleggingsbedrijf Easy Life, hebben de advocaten nieuwe ontlastende en vertrouwelijke informatie gevonden in de in beslag genomen administratie. De informatie, die verborgen is gehouden door het openbaar ministerie, levert volgens advocaat Marcel van Gessel extra bewijs dat nog van alles is ondernomen om Easy Life te redden.
Informatie
Volgens advocaat Marijn Zuketto bestaat de nieuwe informatie vooral uit vertrouwelijke correspondentie die niet is opgenomen in het dossier, maar wel aan de curator van Easy Life is overhandigd. Vanwege de nieuwe informatie biedt het gerechtshof in Den Bosch de verdediging de kans om de informatie nader te onderzoeken. Dit onderzoek zal besproken worden tijdens de zitting op 19 januari. De eis tegen de verdachten, die aanvankelijk was gepland op 19 januari, zal daarom nog even uitgesteld worden.
Fraude
In 2008 zijn de vier directeuren van Easy Life aangehouden wegens fraude met 42 miljoen euro die door ongeveer 500 beleggers is geïnvesteerd in het beleggingsbedrijf. Maar een klein deel van dit bedrag werd daadwerkelijk belegd. De rest is uitgegeven aan huizen, bedrijfspanden, dure auto’s en een luxe levensstijl. In 2012 zijn de vier directeuren veroordeeld. Hoofdverdachten John W. en Frans O. kregen 4,5 jaar celstraf voor oplichting. De twee medeverdachten werden veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. Alle vier verdachten gingen in hoger beroep en zijn op dit moment op vrije voeten.
Gerelateerde artikelen