Nederland nog steeds fiscaal meest interessante vestigingsplaats

Volgens Deloitte is Nederland fiscaal gezien nog steeds het prettigste land van Europa, op de voet gevolgd door Groot Brittannië.
De 2014 Deloitte European Tax Survey werd gehouden in de zomer van 2014, tegen een decor, dat door allerlei oorzaken op zijn minst ‘uitdagend’ genoemd mag worden.
Hoewel in enkele landen de economie weer een lichte groei laat zien, blijft de euroregio zwak. De G20/OESO BEPS exercitie van 2013 zorgt voor een update van belastingwetgeving in alle landen, met een nieuwe nadruk op faire en integere belastingdruk en –betaling in gans het internationale belastinggebouw. Om de impact van deze ontwikkelingen te meten en monitoren hield Deloitte voor de tweede keer een internationaal onderzoek, de European Tax Survey. 
 
Daaruit blijkt dat ons land en het VK wederom de meest aantrekkelijke vestigingsplaatsen zijn vanuit fiscaal perspectief. De helft van de respondenten hoopt op meer fiscale zekerheid, gezien de ongewisse politieke en economische ontwikkelingen. Iets meer dan de helft denkt dat BEPS impact zal hebben op hun afdeling belastingzake; maar 65% denkt niet dat het bedrijfsmatig groite gevolgen zal hebben. 
 
De respondenten zijn bijzonder te spreken over de Nederlandse belastingdienst – die zou aanspreekbaar zijn, snel reageren, open communiceren, heldere informatie verschaffen en even heldere procedures kennen, allemaal ten faveure van ondernemers en economische groei!
 
Het European Tax Survey rapport is hier te downloaden. 
Gerelateerde artikelen