Nederland niet in beroep tegen uitspraak in Pokerstars.eu zaak

Nederland wilde zó graag de winsten belasten die Nederlandse pokeraars boekten via PokerStars.eu...
Immers, de houdstermaatschappij van Pokerstars.eu is gevestigd op het Isle of Man, en hoewel dat belastingparadijsje Brits grondgebied is, kan het zichzelf toch betitelen als ‘geen lid van de EU’. Daarom kan Nederland eventuele winsten, geboekt via die site, toch als gewoon inkomen belasten, was de idee. 
Maar het Amsterdamse Hof was het met die redenering niet eens. In november van vorig jaar oordeelden de rechters, in een zaak aangespannen door vaderlandse gokkers,  dat Pokerstars.eu gevestigd is op Malta en daar ook een licentie heeft, bínnen de EU. En daarom kan Nederland inkomsten via de site niet zelf belasten, dat verbiedt Europese regelgeving.  
 
De Hoge Raad oordeelde begin 2015 al dat spelers van internetpoker geen belasting hoeven te betalen over hun winsten, wanneer de aanbieder van het kansspel in de Europese Unie gevestigd is.
Vóór 2012 bood Pokerstars zijn diensten alleen via de extensie ‘.com’, maar besloot daarna Europse spelers te bedienen via het Pokerstars.eu platform, met aparte sites voor Britse en Italiaanse pokeraars. 
 
Nederland had zes weken de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het Amsterdamse Hof – maar blijkt dat dus nagelaten te hebben. 
 
Gerelateerde artikelen