NBA evalueert Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM

In maart 2015 heeft de NBA het Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM gepubliceerd. Ter voorbereiding van de nieuwe versie voor 2016 roept de NBA accountants op om hun ervaring met dit protocol te melden.

Het Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM heeft betrekking op alle accountants van curatoren, bewindvoerders en mentoren die vallen onder het Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren (CBM).

In 2015 is er voor het eerst ervaring opgedaan met dit protocol. De NBA wil voor 2016 een nieuwe versie opstellen en is benieuwd op welke punten het protocol nog verbeterd kan worden. Voor de nieuwe versie neemt de NBA weer contact op met het de Expertgroep CBM en de brancheorganisaties. Ook wordt de Klankbordgroep ingeschakeld die bij de versie 2015 heeft geadviseerd.

De NBA is geïnteresseerd in de ervaringen van accountants met dit protocol. Op welke punten kan het protocol verbeterd worden, zijn er nog onduidelijkheden of tot welke discussies heeft het protocol geleid? Reageren kan tot 15 december: per e-mail naar Michèl Admiraal, secretaris NBA Werkgroep Controleprotocollen (COPRO): m.admiraal@nba.nl of telefonisch via 020-3010319.

Gerelateerde artikelen