NBA dient 35 tuchtklachten in over niet-afleggen beroepseed

De NBA heeft afgelopen vrijdag bij de Accountantskamer 35 tuchtklachten ingediend tegen accountants die de beroepseed nog niet hebben afgelegd.

De klachten zijn gericht tegen accountants die vóór 1 mei 2017 de beroepseed af hadden moeten leggen, maar dat niet hebben gedaan. De meeste van de betrokken accountants reageerden niet op meerdere herinneringen van de NBA. Aan de betrokken accountants heeft de NBA eind juni het voornemen bekend gemaakt om een tuchtklacht in te dienen. De meeste betrokkenen reageerden ook daar niet op.

De verordening waarmee de beroepseed werd ingevoerd is aangenomen op de Algemene Ledenvergadering van de NBA op 17 mei 2016. Accountants die op dat moment ingeschreven stonden in het accountantsregister, moesten de beroepseed vóór 1 mei 2017 afleggen.

In die periode tot 1 mei 2017 heeft de NBA door het hele land bijeenkomsten georganiseerd waarbij accountants de beroepseed  konden afleggen. Accountants die in het buitenland wonen en werken, werd de gelegenheid geboden om de beroepseed één op één via Facetime of Skype af te leggen. Tussen mei 2016 en mei 2017 heeft 99,8% van de 19.700 actieve accountants de beroepseed afgelegd.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen