MVO Nederland lanceert duurzaamheidstest bedrijven

Na 21 vragen weten ondernemers hoe duurzaam ze werkelijk zijn.

MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland, heeft de NEx-check gelanceerd. Deze laagdrempelige online test stelt bedrijven in staat om snel en eenvoudig te ontdekken hoe duurzaam hun organisatie is. De NEx-check behandelt 21 vragen verdeeld over zeven cruciale thema’s, waaronder groene energie, biodiversiteit en circulaire economie.

  • MVO Nederland introduceert een snelle en eenvoudige manier voor bedrijven om hun duurzaamheid te beoordelen
  • De test behandelt essentiële onderwerpen zoals groene energie en biodiversiteit.
  • Bedrijven ontvangen concrete handvatten om hun duurzaamheidsinspanningen te verbeteren.

De NEx-check is gebaseerd op de Nieuwe Economie Index (NEx), een jaarlijks onderzoek van MVO Nederland naar de duurzaamheid van de Nederlandse economie. De zeven thema’s in de NEx-check zijn afgeleid van dit brede onderzoek. Gebruikers beantwoorden op elk thema drie vragen, waarbij ze hun eigen inschatting geven op een schaal van nul tot tien. [Artikel gaat verder na de volgende alinea] 


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


Resultaten en praktische handvatten

Na het invullen van de NEx-check ontvangen bedrijven een algemene score die relevant is voor hun organisatie, vergelijkbaar met de echte NEx. Daarnaast krijgen ze scores voor elk van de zeven thema’s. Afhankelijk van deze resultaten biedt MVO Nederland relevante links naar stappenplannen, evenementen en projecten om gericht aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Lees meer

Nieuwe duurzaamheidsstandaarden voor accountants in de maak

 

Gerelateerde artikelen