Microsoft heeft buiten de VS meer dan 100 miljard dollar in kas

Microsoft Corporation’s reserves buiten de USA stegen vorig jaar met 17% tot meer dan $100 miljard, vooral dank zij winsten gerealiseerd in landen met een vriendelijk belastingklimaat – zoals ons land.
Daarmee is Microsoft het tweede Amerikaanse bedrijf, na General Electric, dat deze magische grens openlijk passeert. Apple Inc schijnt nog meer te hebben, maar heeft al aangekondigd dat het over een gedeelte van die reserves in de VS belasting wil gaan betalen, waardoor ‘slechts’ maximaal $70 miljard overbijft. 
 
De reden waarom Microsoft zoveel geld buiten het vaderland houdt is de U.S. tax code.  Als het de winsten zou repatriëren, moet het  alsnog het verschil in belasting betalen dat ontstaat door de buitenlandse tarieven en die van de VS zelf ( 35%) . De buitenlandse winsten van nu opgeteld $108,3 miljard naar de VS halen zou een aanslag van $34,5 miljard opleveren.  Met andere woorden, een aanslag ter hoogte van 31,9% – hetgeen doet vermoeden dat Microsoft elders in de wered slechts 3,1% belasting betaalt over de daar gerealiseerde winsten…
 
Meer fiscale details via accountingtoday.com/
Gerelateerde artikelen