Meer dan 80% van Britse bedrijven getroffen – slechts 2% verzekerd tegen cyberaanvallen

Gezamenlijk onderzoek van verzekeraars en de Britse overheid concludeert dat 8 op de 10 Britse bedrijven vorig jaar op de een of andere manier getroffen werden door een cyber-aanval. Nauwelijks 2 op de 100 is fatsoenlijk verzekerd tegen de gevolgen.
Het rapport  UK Cyber Security: The Role of Insurance in Managing and Mitigating Risk  vat de resultaten samen van een onderzoek, dat gedurende vier maanden werd gehouden onder bedrijven en de verzekeringsbranche.
 
Duidelijk wordt dat, waar bijna alle ondernemingen het laatste jaar te maken kregen met pogingen om gegevens te stelen of kopiëren, slechts 2% van de grotere bedrijven een expliciete verzekering hebben tegen de gevolgen van een dergelijke aanval – een percentage dat tot bijna nul zakt, naarmate de organisaties kleiner worden. 
 
De markt voor cyber-verzekeringen staat nog in de kinderschoenen. De helft van de ondervraagde managers bleek nooit nagedacht te hebben of hun verzekeringen de vervolgschade van dergelijke aanvallen dekken.
 
Het onderzoek ondersteunt het Britse overheidsprogramma Cyber Essentials Scheme (CES), dat organisaties bewust wil maken van de dreiging en de financiële gevolgen daarvan. Bedrijven die aantonen compliant te zijn aan het bijbehorende CES Assurance Framework ontvangen een certificaat, dat aangeeft dat zij optimaal voorbereid zijn op cyber-aanvallen. Verzekeraars zullen dat certificaat meenemen bij de berekening van de premies, zo kondigen zij aan. 
 
Gerelateerde artikelen