Leiderschapswissel PwC US leidt tot afzetting topkandidaat

Drie managers uit functie gezet wegens overtreden van de regels.

In plaats van een kroning tot nieuwe topman van PwC US werd Neil Dahr afgezet als leider van de adviestak van de Amerikaanse landenfirma. Ook twee andere managers die zijn tijdens de verkiezingsrace uit hun functie gezet.

Het drietal is gestraft vanwege het overtreden van de interne regels van PwC voor een leiderschapsverkiezing. Het gaat om regels die paal en perk stellen aan het gebruik van partnerbijeenkomsten en videovergaderingen voor persoonlijke campagnes. Dit om te voorkomen dat kandidaten hun werk laten liggen ten faveure van het campagnevoeren.

Onderzoek van PwC US heeft uitgewezen dat het afgezette drietal deze regels aan hun laars hadden gelapt. De straf voor de drie kandidaten was al in december, maar is nu naar buiten gekomen via de media. 

Vooral voor Neil Dahr zijn de druiven zuur, want hij was de boogde opvolger van Tim Ryan. Dahr geldt als veteraan die dertig jaar actief is in de adviesbranche van PwC. Hij heeft meegewerkt aan meer dan 250 fusies en overnames bij klanten.

De andere gestrafte campagnevoerders zijn Julien Courbe, Global Chief Client Officer, en John Garvey, hoofd van de financiële dienstverlening voor PwC wereldwijd. Garvey is van maar gelijk met pensioen gegaan.

Uiteindelijk is Paul Griggs tot de nieuwe kopman gekozen van PwC US, een accountant.

PwC US heeft de laatste tijd weinig geluk bij de carriëreplanning van de toppers. TIm Ryan, die opstapte als leider vanj de Amerikaanse landenfirma, had graag de nieuwe topman willen worden van PwC Global. Hij trok echter aan het kortste eind, naar verluidt omdat veel partners hem niet zagen zitten. Eind oktober werd Mohammed Kande verkozen tot nieuwe topman van PwC Global.

Gerelateerde artikelen