Mohamed Kande nieuwe voorzitter van PwC Global

Voor het eerst gaat de voorzittershamer naar iemand van de adviestak.

Mohamed Kande wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van PwC Global. Hij is nu nog het hoofd van de internationale adviespraktijk van het bedrijf. Hij volgt in juni de huidige bestuursvoorzitter Bob Moritz op, van wie de zittingstermijn afloopt. 

Het is de eerste keer dat de voorzittershamer van PwC Global in handen komt van een adviespartner. De andere leden van het bestuur verkozen Kande. De bij PwC aangesloten landenfirma’s moeten de benoeming de komende tijd ratificeren. 

Een andere kandidaat voor het voorzitterschap was Tim Ryan, senior partner van de Amerikaanse tak van PwC. Hij trad echter onverwachts terug als kandidaat. Volgens de geruchten zou Ryan een veeleisende en praktijkgerichte professional zijn, die de kneepjes om voorzitter te zijn van een instituut waar de vaak tegengestelde belangen in balans moeten blijven, niet beheerst.

Het is tevens voor het eerst dat de voorzitter van PwC Global niet van de Amerikaanse landenfirma afkomstig is. Kande kwam twaalf jaar geleden bij PwC terecht via de overname van het Amerikaanse adviesbureau PRTM, waar hij vicevoorzitter was van het Amerikaanse adviesbureau.