Leg Accountantseed af voor 1 mei 2017

Op woensdag 22 maart 2017 legden 151 accountants de beroepseed af bij HAN Hogeschool in Nijmegen. Bent u accountant en heeft u zelf nog niet de beroepseed afgelegd, doe dit dan snel. Dit kan nog tot en met april 2017.

Vóór 1 mei 2017 dienen alle NBA-leden (om precies te zijn alle openbaar accountants, accountants in business en intern en overheidsaccountants) de Accountantseed te hebben afgelegd. Op de Algemene Ledenvergadering van de NBA op 17 mei 2016 stemden leden vóór de invoering van de Accountantseed. De instelling van de eed is de eerste maatregel (1.1) uit het verbeterplan 'In het Publiek Belang'. Het niet naleven van een Verordening kan leiden tot een klacht bij de Accountantskamer.

De NBA heeft een schema van bijeenkomsten gepubliceerd waar accountants de beroepseed kunnen afleggen. Wilt u de eed tijdens een eigen interne bijeenkomst op kantoor afleggen, dan is dat mogelijk voor organisaties met meer dan 30 accountants/trainees. Kijk hiervoor op NBA.nl/incompany-eed-aflegging. Werkt of woont u in het buitenland, dan mag u de eed telefonisch (met beeld) afleggen. Dit gebeurt via FaceTime of eventueel Skype.

Nadat u de eed heeft afgelegd is het van belang dat u dit zelf registreert via MijnNBA.nl/beroepseed.

Voor meer informatie: www.nba/nl/beroepseed

Gerelateerde artikelen