Lachen, gieren, brullen met: Rob & Joep

ACCOUNTANCY EXPO 2019 - Cabaretiers Joep van Deudekom en Rob Urgert sloten met een mooie sketch over kantoorpolitiek de Accountancy Expo af.

Bekijk hier de foto's van Accountancy Expo 2019

Spreekstalmeester Jaspar Roos gaf al toe: accountants en humor zijn een niet alledaagse combinatie. Het is niet echt een beroepsgroep die bekend staat om met, mee of om te lachen – maar toch werd er een dappere poging ondernomen om wat lol te zoeken in de kantoortuin waar de gemiddelde accountant zijn dagen slijt. 

Wie kun je daarvoor beter vragen dan Rob en Joep, het komische duo – ondermeer bekend van De Kwis – dat grappen combineert met populair-wetenschappelijke inzichten? De twee gewezen wetenschappers verzorgen een humoristische afsluiter voor de dag door de zaal met een interactieve quiz vragen te laten stellen bij een ernstig belangrijk thema: hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s? 

Het werd een dolle boel: popcultuur, harde psychologie en organisatiepsychologische inzichten wisselden elkaar in hoog tempo af. De zelfverzekerd antwoordkaartjes omhoog houdende accountants bleken keer op keer op het verkeerde been te staan bij de geestig geformuleerde vragen. Pro tip om het beter te doen op kantoor: ga bij groepsfoto’s altijd in het midden staan, want personen in het midden worden altijd competenter ingeschat dan mensen aan de randjes. 

Dat accountants nooit lachen is in ieder geval een mythe – de sfeer in de zaal was uitstekend. Het leerzame cabaret was een mooie humoristische afsluiter van een dag vol intensieve en leerzame sessies.

Lees ook: Primeurs en productontwikkelingen op Accountancy Expo 2019

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″]