Kwart van bedrijven niet klaar voor BEPS

Volgens Thomsons Reuters is 74% van de bedrijven wereldwijd in staat om op de eerste BEPS-deadline van de OESO in staat om country-by-country te rapporteren.
Maar een kwart van de ondernemingen zegt dat ze niet in staat zullen zijn op die datum, 31 december 2017,  klaar te zijn met een volledige analyse van hun financiële activiteiten per land waarin zij opereren, zo blijkt uit een survey door Thomson Reuters. 
De meeste problemen spelen rond de transfer pricing eisen, vooral wat de documentatie en CbC rapportage betreft. Twee derde van de ondernemingen zegt dat hun ICT-systemen niet geïntegreerd (kunnen) zijn of worden met hun transfer-pricing policies. De helft zegt dat ze geen centrale database hebben waarin alle ‘intercompany agreements’ beschikbaar zijn, vereist als documentatie in de toekomstige audits van hun BEPS-compliance. 
 
Europese bedrijven zijn al veel verder dan hun Amerikaanse en Aziatische collega’s in de voorbereidingen om compliant te worden aan de eisen van het BEPS-programma. Bijna 60% van de Europese bedrijven zegt daar al proactief aan begonnen te zijn, tegen 48% van bedrijven in de beide Amerika’s en de Asia-Pacific regio.
De helft van de Europese ondernemingen rapporteert daar  gemiddeld al bijna een halve FTE voor in te zetten, terwijl slechts een kwart van de overige bedrijven daar gemiddeld 15 uur per week in steekt. 
Een op de vijf bedrijven wereldwijd heeft actief input geleverd aan BEPS, maar 45% van de Europese bedrijven. 
 
Fiscalisten van PwC, Deloitte en Baker Tilly hebben de voorstellen van het Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) Action Plan ronduit verwelkomd, en veel landen, waaronder ons land, de UK, Australië, Spanje, Mexico, Polen, Zuid Korea, Singapore en China hebben hun wetgeving aal aangepast of die aanpassing officieel aangekondigd.
http://economia.icaew.com/news/october-2015/quarter-of-businesses-to-miss-beps-deadline#sthash.UTG0BQW1.dpuf
Gerelateerde artikelen