Kredietrapportages in SBR de standaard per 1 januari 2017

Per 1 januari 2017 stellen ABN AMRO, ING en Rabobank SBR (Standard Business Reporting) als aanleverstandaard voor kredietrapportages van ondernemers en/of hun intermediairs.

Dit in navolging van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel, die het gebruik van SBR al hebben verplicht. Zo geeft het FRC (het Financieel Rapportage Cooperatief, samenwerkingsverband tussen ABN AMRO, ING en Rabobank en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en beheer van de SBR Bankeninfrastructuur) een extra stimulans aan het gebruik van SBR in Nederland. En daarmee aan foutreductie en efficiency.

Het FRC lanceert voor intermediairs een campagne, die hen informeert en stimuleert om nog in 2016 aan te sluiten op SBR Banken. Per 1 januari 2017 stellen de banken SBR als de standaard voor de aanlevering van kredietrapportages. ‘Het is voor intermediairs dus belangrijk om hun processen en hun software daarop voor te bereiden, zodat zij hun klanten optimaal kunnen blijven bedienen,’ aldus het FRC.

Het FRC werkt samen met de koepels van administratie- en accountancykantoren om hun leden te helpen ‘SBR-klaar’ te zijn in 2016. Zij doet dat door informatievoorziening via www.sbrbanken.nl, een speciale helpdesk, extra aansluitondersteuning op locatie, visuele hulpmiddelen en stappenplannen.

Gerelateerde artikelen